dissabte, 23 d’octubre del 2010

Balanç de la II Jornada sobre el valencià


Ha finalitzat la «II Jornada sobre el valencià. Pedagogia (llengua i literatura), normativa i ús», organitzada per l'associació Taula de Filologia Valenciana i realitzada al Saló Daurat del Cercle Alzireny (la Gallera) de la ciutat d'Alzira.

Enguany el guanyador del premi Joaquim Garcia Girona (sufragat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua) ha estat Alexandre Ordaz pel seu treball "Els pronoms febles en l'ensenyament mitjà" i la guanyadora del premi Jordi Valor (sufragat per la Caixa Popular) ha estat Pura Santacreu Berenguer amb "Estudiar llengua amb literatura".

La jornada ha estat intensa i molt profitosa: des de la presentació del llibre de Josep Saborit Vilar, Millorem la pronúncia, fins a la intervenció d'Albert Pla Nualart, autor del llibre Això del català, passant per una llarga llista d'exposicions, d'entre les quals ens agradaria destacar la intervenció de Diego Gómez (Escola Valenciana) sobre l’oficina dels drets lingüístics de l’Escola Valenciana i la d'Immaculada Cerdà (tècnic lingüístic de la Diputació de València) sobre aprendre llengua amb les TIC.

2 comentaris:

Q ha dit...

Alícia,
gràcies per la informació. Els qui no hi vam anar t'estem ben agraïts. M'ho miraré amb atenció.

Oreto Doménech ha dit...

La pàgina web d'Immaculada Cerdà és molt bona per a fer una introducció amable a l'immens oceà de la web. Sempre està bé començar a poc a poc. Aquesta web ens la va presentar la setmana passada a un curs d'ensenyament del català a estrangers (estava plantejada com una pàgina col·laborativa on tots podíem editar, es deia Aprenc, aleshores) i l'ha pogut aprofitar molt bé per a la Jornada de la Taula. La mala sort va ser que la connexió a a la xarxa fallava molt, per això espere que aquesta vegada l'haja poguda mostrar millor. Salutacions!