divendres, 22 de febrer de 2013

#23F a Alacant


Plurilingüisme.Com?
9h Recepció
10-10.15h Presentació de la Jornada
10.15-11.15h De la terminologia digital a la pedagogia global: didàctiques i plurilingüisme. Pep Hernàndez. Especialitat castellà.
11.15-11.40 Pausa-café
11.45-12.25h Comunicació d’experiències 
@live: revista digital trilingüe per a l'ESO?, per M.Carmen Romero Riera. Especialitat anglés.
Plurilingüisme a Alacant: virtuts i pecats digitals, per J.Manuel Escolano. Especialitat català.
12.30-14h Taula rodona. Situació lingüística actual i plurilingüisme: una mirada des d’Alacant
Vicent Brotons, de la Unitat per a l'Educació Multilingüe de la Universitat d’Alacant
J.Enric Escribano, president de l’associació El Tempir d’Elx
Aquil·les Rubio, del Casal El tio Cuc de la ciutat d’Alacant
Ismael Vicedo, de La cívica d’Alacant-Escola Valenciana
Brauli Montoya, de l’Institut d’Estudis Catalans, seu d’Alacant

14h Dinar
16-17.30h Tallers
Twitter. Natxo Moral. Introducció a l'ús de Twitter i presentació d'algunes eines per traure'n més profit. També es mostraran alguns exemples d'usos didàctics. L'objectiu principal és conéixer com funciona Twitter per poder utilitzar-lo en la nostra tasca docent.
Blogs. Francesc Gascó i Teresa Sáez Blogger for Dummies. Els teus companys tenen blogs que fan enveja i tu sense saber per on començar a crear-ne un (tan bé com et vindria per als teus alumnes!). A què esperes per a aprendre'n? Nosaltres t'hi ensenyem! Es tracta de posar en marxa un blog (personal o per a l'ensenyament ) i d'aprendre'n els rudiments aparença, crear posts, penjar fotos, vídeos, enllaços...).
Google Drive. Ramon Peris i Vicent Ferrer. Google Drive és una eina d'edició i d'intercanvi de documents en línia. Aquest taller servirà per aprendre i dominar les prestacions bàsiques que més aprofitaran en la docència, com per exemple compartir documents entre companys,també gestionar activitats i treballs de grup de l'alumnat.
Presentacions digitals. Voro Gómez i Rosselló @vorovoro Coneixerem els elements bàsics dels programes de creació de presentacions digitals i desenvoluparem tècniques i estratègiesper a fer presentacions més efectives, que ajuden a comunicar amb eficàcia, independentment dels apsectes tècnics i del programa que s'utilitze (powerpoint, keynote...)
Mapes Literaris. Oreto Doménech Explorarem les possibilitats dels Mapes de Google per a l’ensenyament de la literatura tot visitant-ne alguns i elaborarem un mapa literari amb fotos, textos...

23F, totes les persones i totes les reivindicacions JUNTES
Convocatòria a Alacant: Concentració - Manifestació. Plaça Muntanyeta. 18 hores.

L'Acte se celebrarà a l'Auditori de la Diputació d'Alacant a les 19:00 hores i comptarà amb un espectacle de poemes de Vicent Andrés Estellés musicats per Pau Alabajos, Miquel Gil i Bertomeu.