diumenge, 3 de març del 2013

Diguem NO

Perquè rebutgem frontalment la nova proposta de l'administració i volem recuperar l’acord actual, denunciat unilateralment dimecres passat (27 de febrer) per l’administració, DIGUEM NO!!!


Ahir la Coordinadora de Professorat Interí (CPI) va protestar durant la mascletada davant de l’Ajuntament de València per la denúncia de l’actual acord de professorat interí i la seua substitució per un nou text que modifica la composició de les borses de treball i consolida els nomenaments a 30 de juny. Hui també hi ha hagut una xiulada a les autoritats a la Magdalena. 

NO ENS ATURARAN!



1 comentari:

M.Àngels Soler ha dit...

Hola, Alícia
Gràcies per fer-ne difusió.A continuació t'adjunte el comunicat de rebuig de la CPI cap a este nou despropòsit de la Conselleria.

La Coordinadora de Professorat Interí vol mostrar el seu rebuig al nou d’Acord d’Interins que imposarà la Conselleria d’Educació. Este nou “acord” podria aprovar-se esta setmana sense cap tipus de consens, ja que tots els sindicats també hi estan en contra. És per això que la CPI convoca concentracions a la Conselleria d’Educació a les 13h a València (dilluns 4 i dimecres 6) i a Alacant (dimarts 4), així com una concentració el dimarts 5 a les 18h a la plaça Manises de València.

D’entre els canvis que hi planteja, cal destacar la rebaremació de les borses en funció de les notes d’oposicions anteriors. Este és el punt més conflictiu ja que la Conselleria mai no havia exigit este requisit per a mantenir l’ordre de les llistes d’interins malgrat haver convocat nombroses places els darrers deu anys. Ara, i a falta de quatre mesos per a les oposicions a mestre de Primària i diverses especialitats d’FP i Secundària, els docents es veuen obligats a presentar-se a l’oposició i a aprovar-la, altrament, aniran al final de la borsa sense pràcticament possibilitats de tornar a treballar. Per a la resta de cossos, només tindran una oportunitat per a aprovar quan isquen les places de la seua especialitat.

La CPI considera injusta la rebaremació que deixa completament de banda el criteri de l’experiència, criteri que ha primat fins ara. “No entenem com l’experiència siga un factor que qualsevol empresa valora a l’hora de triar els millors treballadors, mentre que la Conselleria d’Educació es guie per la nota d’un examen adduint a raons de qualitat”, declaren. Corre perill el treball de docents amb llarga experiència i formació que han donat servei a esta conselleria i, fins ara, sempre s’havien considerat vàlids.

La CPI vol destacar que “les notes d’una oposició, sovint, han estat condicionades pel nombre de places que s’hi oferien, de manera que no aprovava tothom que haguera fet un bon examen”. Consideren que “és una barbaritat baremar a partir d’un sistema d’oposicions, ja de per sí injust, que en cap moment garanteix l’accés a la funció pública als millors docents”. Els membres de la CPI afirmen que els canvis que vol portar a terme la Conselleria d’Educació no responen a qüestions de qualitat, sinó a qüestions econòmiques (s’estalvien triennis del professorat amb anys treballats) i a la necessitat d’un professorat nou sense experiència i, per tant, més “dòcil” davant la pèrdua de drets.

En opinió de la CPI, els interins tampoc estan en igualtat de condicions, ja que n’hi ha molts que hi van accedir per borses d’urgència fa anys i a hores d’ara encara no han tret a oposició les seues places. “Per tant, es jugarien el seu lloc de treball a una sola carta”, declaren.

Finalment, cal destacar que el nou “acord” d’interins consolida per sempre la retallada en el contracte d’estos docents, de deu mesos (de setembre a juny) i no d’un any. Una mesura que anava a ser transitòria, es convertirà en definitiva mitjançat el nou “acord”.