dissabte, 8 de març de 2014

Més de 6.000 signatures contra l'arranjament escolar de Torrent

Centenars de persones es manifesten a Torrent contra la retallada d’unitats a les escoles públiques
La Plataforma de Torrent presenta més de 6.000 signatures contra l'arranjament escolar 2014-2015
La Plataforma per l’ensenyament públic de Torrent, amb el suport de la Plataforma en defensa de l’ensenyament públic de l’Horta Sud, es va concentrar el passat 10 de febrer a l’avinguda per mostrar el seu rebuig a la retallada d’unitats en les escoles públiques de Torrent i en suport a les al·legacions presentades pels centres afectats. Iniciàrem una campanya de recollida de signatures amb l'objectiu que no es perdera cap unitat escolar pública en el curs 2014-2015.
Els criteris de l’arranjament escolar han canviat per adequar-se a l’augment de ràtio (de 25 a 30 en Infantil i Primària, de 30 a 36 en Secundària  i de 35 a 42 en Batxillerat), la qual cosa ha comportat una important retallada d’unitats, sobretot en infantil i afectant de manera especial a les línies en valencià, i també una reducció del professorat. A més, perilla la continuïtat en el futur de 151 línies d’ensenyament en valencià, entre les quals el CEIP Ciutat de Cremona d'Alaquàs, la comunitat educativa del qual es troba tancada des que es va fer públic l’arranjament definitiu que nega l’entrada de nous xiquets i xiquetes el curs que ve a l’escola, i hui s’han sumat a la protesta de Torrent contra la retallada d’unitats en l’ensenyament públic.
A Torrent, l'arranjament provisional afectava a l'Antonio Machado, el Federico Maicas i el San Juan Bautista i, gràcies a les protestes de l'AMPA de l’Antonio Machado i de la resta de la Comunitat Escolar Torrentina, el desgavell es va reduir, quedant afectats directament el Federico Maicas, que de 3 unitats de 3 anys passa a només 2, i el San Juan Bautista, que de 2 passa a 1. En resum, ens volen llevar una escola pública...
Des de la Plataforma de Torrent rebutgem les retallades que està patint l’escola pública per culpa de les polítiques dutes a terme des del govern valencià i espanyol. No acceptem cap retallada: ni en les beques de transport i de menjador, ni en les ajudes per a llibres de text. Tampoc acceptem l’augment de ràtio d’alumnat per classe imposat per Wert, ni la reducció d’unitats ni la supressió de llocs de treball als centres educatius públics imposada per la consellera Català.
Hui hem presentat més de 6.000 signatures contra la supressió d’unitats en les escoles públiques de Torrent. Volem fer arribar el nostre desacord amb la supressió d’unitats a la Consellera d’Educació, a la qual li demanem que retire la retallada d’unitats en l’educació pública de Torrent i exigim a l'Ajuntament que reclame el que ja tenim i a la Direcció General de Centres i a la Conselleria d’Educació que es preocupen per l'Educació i deixen d’embolicar dient que defensen la llibertat d'elecció, que ja sabem que defensen la llibertat dels que la poden pagar, no la de totes i tots.

Torrent, 6 de març de 2014

Plataforma per l’ensenyament públic de Torrent

La repercussió a la premsa digital:

Centenars de persones es manifesten a Torrent contra la retallada a les escoles públiques

La Plataforma de Torrent presenta més de 6.000 signatures davant l'Ajuntament contra l'arranjament escolar 2014-2015


Torrent mostra el rebuig a les retallades del valencià

Centenars de persones es manifesten contra la retallada d’unitats a les escoles públiques mentre la Plataforma per l’ensenyament presenta més de 6.000 signatures contra l'arranjament escolar