dimarts, 15 de maig del 2012

Vaga en l'ensenyament públic valencià

Davant la convocatòria de vaga en l'ensenyament públic no universitari del País Valencià durant el mes de maig, cal recordar que el professorat valencià ha pres la decisió d’anar a la vaga en defensa de les seues condicions laborals i de l’escola pública. Aquesta decisió s’ha pres després de quatre mesos de mobilització generalitzada en el sector de l’ensenyament com a conseqüència, en primer lloc, del Decret Llei 1/2012, que imposava una retallada del 50% dels sexennis del professorat i l’impagament dels mesos de juliol i agost a 8.500 professores i professors interins, entre d'altres mesrures. Recentment, a més, el govern espanyol ha endurit les retallades en el sector públic, en general, i en el sector de l’ensenyament, en particular, mitjançant uns pressuposts de 2012 i diversos programes de reducció del dèficit que augmenten a 10.000 milions d’euros les retallades. L’aplicació d’aquestes mesures, que depén dels governs autonòmics, suposarà per a l’ensenyament l’augment de les ràtios a les aules i un augment de les hores lectives i de la jornada laboral del professorat. 

Per què faré vaga? (Informació extreta de STEPV

Perquè, a més del Decret Llei 1/2012 de retallades valencianes i del Reial Decret Llei 14/2012 del ministre Wert, el govern estatal té en marxa un PROGRAMA NACIONAL DE REFORMES 2012 que, pel que fa a ensenyament, suposa reduccions de plantilles, supressió de paga extraordinària antiguitat, reducció de substitucions, eliminació d'activitats extraescolars, increment de la jornada laboral dels interins, augment del nombre d'alumnes per classe, etc. (llegiu amb atenció la pàgina 82 de l'esmentat document).
Per tot això i moltes més coses, com ara que es retallen 10.000 milions d'euros en Educació i Sanitat però Bankia rep aquesta mateixa quantitat en diners públics, jo faré vaga. Perquè, companys i companyes, l'única lluita que es perd és la que s'abandona.


Per una educació pública i de qualitat!
Per les condicions laborals!