Ahir, dissabte 23 de febrer, va tenir lloc a la Universitat d'Alacant la Va Jornada ComparTIC organitzada per l'Associació Unentretants, amb el suport de la Unitat per a l'Educació Multilingüe de la Universitat d'Alacant i l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana.
La jornada va ser presentada per Olga Gargallo d'Unentretants, qui va explicar qui som, què volem i cap a on anem, i va reivindicar el català a l'escola. Tot seguit, vam gaudir de la conferència De la terminologia digital a la pedagogia global: didàctiques i plurilingüisme, a càrrec de Pep Hernàndez.
Abans de la pausa, Robert Escolano va presentar el projecte XarxaMOOC.cat, que llançarà la Xarxa Vives d'universitats pròximament, i, a continuació, van tenir lloc dues comunicacions d'experiències TIC: @live: revista digital trilingüe per a l'ESO?, per M.Carmen Romero Riera, i Plurilingüisme a Alacant: virtuts i pecats digitals, per J.Manuel Escolano.
Més tard, es va celebrar la taula rodona Situació lingüística actual i plurilingüisme: una mirada des d’Alacant, en què van participar:
- Vicent Brotons, de la Unitat per a l'Educació Multilingüe de la Universitat d’Alacant
- J.Enric Escribano, president de l’associació El Tempir d’Elx
- Aquil·les Rubio, del Casal El tio Cuc de la ciutat d’Alacant
- Ismael Vicedo, de La cívica d’Alacant-Escola Valenciana
- Brauli Montoya, de l’Institut d’Estudis Catalans, seu d’Alacant
Després del dinar, les persones que hi vam participar podíem triar entre un dels quatre tallers següents:
- Twitter. Natxo Moral. Introducció a l'ús de Twitter i presentació d'algunes eines per traure'n més profit. També es mostraran alguns exemples d'usos didàctics. L'objectiu principal és conéixer com funciona Twitter per poder utilitzar-lo en la nostra tasca docent.
- Blogs. Francesc Gascó i Teresa Sáez Blogger for Dummies. Els teus companys tenen blogs que fan enveja i tu sense saber per on començar a crear-ne un (tan bé com et vindria per als teus alumnes!). A què esperes per a aprendre'n? Nosaltres t'hi ensenyem! Es tracta de posar en marxa un blog (personal o per a l'ensenyament ) i d'aprendre'n els rudiments aparença, crear posts, penjar fotos, vídeos, enllaços...).
- Google Drive. Ramon Peris i Vicent Ferrer. Google Drive és una eina d'edició i d'intercanvi de documents en línia. Aquest taller servirà per aprendre i dominar les prestacions bàsiques que més aprofitaran en la docència, com per exemple compartir documents entre companys,també gestionar activitats i treballs de grup de l'alumnat.
- Mapes Literaris. Oreto Doménech Explorarem les possibilitats dels Mapes de Google per a l’ensenyament de la literatura tot visitant-ne alguns i elaborarem un mapa literari amb fotos, textos...
500 tuits de la V Jornada #ComparTIC d'ahir dissabte 23-F a Alacant, gran resum de la trobada #1entretants
Amb l' Associació Un entre tants fem sentir la nostra veu com a entitat física i no només com a xarxa virtual. Et convidem a associar-t'hi i col·laborar amb nosaltres en l'aspecte cívic.
Ho pots fer omplint aquest formulari i ingressant la quota anual (20 €) al compte corrent 3159 0015 80 2228179822, de Caixa Popular.
Ho pots fer omplint aquest formulari i ingressant la quota anual (20 €) al compte corrent 3159 0015 80 2228179822, de Caixa Popular.
2 comentaris:
No havia tingut ocasió de llegir la teua entrada encara...
Bona feina, copanya! ;-)
Gràcies per la ressenya
Publica un comentari a l'entrada