diumenge, 5 de maig del 2013

Retallades a les escoles públiques de l'Horta Sud


» RETALLADES EDUCATIVES A L’HORTA SUD

STEPV denuncia la situació de les escoles públiques de l’Horta Sud per al curs que ve

Conselleria suprimeix 26 unitats d’Infantil i 67 llocs de treball a les escoles públiques de l’Horta Sud
La modificació unilateral per part de la Conselleria de les plantilles de Primària (Ordre 12/2013, DOCV 21/03/2013) juntament amb l’arranjament escolar per al curs 2013/2014 (Resolució 2/04/2013, DOCV 5/04/2013) suposa la desaparició de 26 unitats d’Infantil, a més de la pèrdua de 67 llocs de treball (34 d’Infantil i 33 de Primària), a la comarca de l’Horta Sud.
El canvi dels criteris de l'arranjament escolar per adequar-se a l'augment de ràtio (de 25 a 30 alumnes per aula), que el ministre Wert va imposar el juliol passat i que suposa la massificació de les aules i l’empitjorament de l’atenció educativa del nostre alumnat, comporta que el nombre d’unitats siga menor que en cursos anteriors, especialment en Infantil, etapa on es produeixen les entrades d’alumnat. De fet, a l’Horta Sud desapareixen 26 unitats d’Infantil per al curs que ve, mentre que només se’n creen 7 a Primària.
Però, a més a més, la Conselleria ha imposat una modificació de les plantilles de Primària que suposa la desaparició de llocs de treball i la transformació d’altres, que canvien d’especialitat. Aquest canvi no respon a cap criteri pedagògic i crearà dificultats afegides als centres docents, ja que en alguns casos tindran menys professorat de plantilla (fonamentalment conseqüència de la retallada d'un mestre per centre en els que tenen entre 12 i 17 unitats), i en la immensa majoria dels casos tindran un número inferior de generalistes de primària que unitats. En la nostra comarca, s’eliminen 33 llocs de treball a l’etapa de Primària (de les especialitats de Francés, Primària i Pedagogia Terapèutica) i 34 a la d’Infantil. El balanç final és la supressió de 67 llocs de treball, és a dir, 67 interins i interines que perdran el seu lloc de treball el curs que ve, i molts funcionaris de carrera que seran suprimits i hauran de recol·locar-se en altres centres educatius, si no poden recol·locar-se en el seu centre per altres especialitats.
STEPV exigeix a la Conselleria que deixe d’aplicar criteris purament economicistes i d’estalvi que tenen un greu impacte en el sistema educatiu públic. Mesures com l’augment de ràtio i la retallada de plantilles són un greu atac contra la qualitat de l’ensenyament i les condicions laborals del professorat. És per això que STEPV anima a tota la comunitat educativa a mostrar el seu rebuig a les retallades en l’educació pública en els tancaments de hui i en la vaga del 9 de maig contra l’avantprojecte de LOMQE, les retallades en Educació i l’acord de 3 d’abril de 2013 sobre provisió de llocs de treball en règim d’interinitat. Perquè, la Conselleria hauria de fer una aposta ferma i seriosa per l’escola pública, dedicant-li tots els recursos tant humans com materials que necessita, en lloc de retallar unitats i llocs de treball en la pública cada any.