dissabte, 1 de maig del 2010

Baròmetre de l'ús del català a Internet, abril 2010




Baròmetre de l'ús del català a Internet. Estudi sobre la utilització del català a les webs d'empreses i organitzacions. Per WICCAC (Webmàsters Independents en Català, de Cultura i d'Àmbits Cívics).

Resum de situació a 25 d'abril del 2010. Dades destacades:

  • El percentatge global d'ús del català és del 59,17% (mitjà), 0,04 punts percentuals superior al del mes anterior (59,13%).
  • Hi ha 11 dels 35 sectors analitzats a l'estudi que tenen un percentatge d'ús del català inferior al 50%. N'hi ha 7 que tenen un percentatge del 30 al 50% (baix) i 4 inferior al 30% (molt baix).
A més a més, cal tenir en compte que, mentre el català és llengua oficial del nou sistema operatiu de l'iPhone, l'iPad i l'iPod Touch d'Apple, Barceló Viajes diu que no utilitza el català a la seva pàgina web perquè, segons la Constitució espanyola, tothom ha de conèixer el castellà. En aquest sentit, si us interessa, podeu llegir la resposta de Barceló Viajes a la queixa de WICCAC per l'absència del català a la seva pàgina web.

1 comentari:

Vent d Cabylia ha dit...

Hola, Alícia. T'he deixat un premi al meu blog. Si et ve de gust seguir la cadena, allí podràs veure de què es tracta. En cas contrari, doncs res, continuarem llegint-te...