dilluns, 24 de novembre de 2008

25 anys després de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià

Ahir diumenge va fer vint-i-cinc anys de la promulgació de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià, l'única norma legal sobre la nostra llengua promulgada per la Generalitat Valenciana. En aquest reportatge especial de VilaWeb TV un ampli ventall de la societat valenciana pondera l'impacte que aquesta llei ha tingut al País Valencià durant tots aquests anys. L'opinió majoritària entén que va establir un canvi històric, però també que és insuficient.
Participen en el reportatge l'exconseller socialista, Ciprià Ciscar (que en fou el principal impulsor), Diego Gómez d'Escola Valenciana, Toni Gisbert d'Acció Cultural del País Valencià, Honorat Ros de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, l'editora Rosa Serrano, el sociolingüista Toni Mollà, el dirigent del Bloc Nacionalista Valencià, Enric Morera, i la secretària d'Educació de la Generalitat Valenciana, Concha Gómez.

Informe d'Intersindical Valenciana sobre l'aplicació en l'ensenyament de la Llei d'Ús.
Informe de la Mesa per l'Ensenyament en Valencià sobre l'aplicació aquests 25 anys de la Llei d'Ús.25 anys de la llei d'ús i ensenyament del valencià