dissabte, 10 de gener del 2009

Aprendre a llegir, explicar contes i noves famílies

La reportera del programa "Qui els va parir!", Mireia Segú, visita una aula de P5 d'una escola de Terrassa per descobrir com la mestra ensenya a llegir als alumnes. Tot seguit es desplaça fins a una biblioteca de Cerdanyola del Vallès on s'expliquen contes a nens i nenes de mesos.
El plató del programa s'ha tranformat en un racó de lectura, amb coixins, estores i llibres, per on passen alguns pares i mares coneguts pels espectadors. Es tracta de l'actor Fermí Fernàndez; dels periodistes Eloi Vila, d'"El club", i Lídia Heredia, d'"Els matins"; de l'escriptora Empar Moliner i del cantant "El Sevilla", del grup Mojinos Escozíos. Tots parlen dels contes que llegeixen als seus fills i també n'expliquen un. A més, comenten anècdotes relacionades amb el fet de ser pares i mares.
Mireia Segú també acompanya una família a buscar bolets als Montseny. El pare té dos fills d'una parella anterior i un altre amb la parella actual. Tots plegats parlen de com s'organitzen i de com funcionen les relacions familiars.
El membres del Consell de Pares reflexionen sobre com els ha canviat la vida després de tenir fills, sobre quines coses poden millorar com a pares i mares i sobre tot allò que els treu de polleguera.
Al plató també hi ha el psicoterapeuta i escriptor Jorge Bucay, que aborda el fet de ser un bon pare o una bona mare i els canvis que comporta a la vida tenir fills.
Finalment, Lluís Gavaldà parla dels orinals i en porta exemples ben curiosos. També mostra alguns vídeos trobats a internet en què la canalla i els orinals són els protagonistes.
http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=32797&p_niv=2215&p_are=2248