diumenge, 24 de febrer del 2013

X Nit d'Escola Valenciana

Ahir vam tenir la sort de poder assistir a la X Nit d'Escola Valenciana a la ciutat d'Alacant, que va ser la nit de Vicent Andrés Estellés. L'acte va tenir lloc a l'Auditori de la Diputació d'Alacant a les 19h i va comptar amb un espectacle de poemes estellesians musicats per Miquel Gil, Pau Alabajos i Bertomeu. 
Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana, en el seu discurs a la X Nit va recordar les últimes sentències favorables a l'ensenyament en valencià. Els guardons de la X Nit, dissenyats per Andreu Alfaro, van ser per a Vicent Pitarch, Guardó Extraordinari; el grup Al Tall, Guardó a l'Ús Social del Valencià, i Joan Ponsoda, Guardó a la Trajectòria Individual.
Un dels moments més emotius de la X Nit va ser l'actuació dels xiquets i les xiquetes del CEIP Gabriel Miró de Calp, que van cantar "Assumiràs la veu d'un poble" de Vicent Andrés Estellés.


Finalment, Al Tall va sorprendre el públic quan va eixir a cantar a l'escenari, sobretot amb l'emotiva interpretació a capella de la cançó 'A Miquel Grau', homenatge al jove assassinat a la ciutat d'Alacant per defendre les llibertats del poble valencià.



Podeu trobar més informació de la X Nit d'Escola Valenciana ací:

Escola Valenciana reivindica Estellés a Alacant

L'acte de presentació de les Trobades 2013, els projectes i els guardons que atorga l'entitat han suposat un homentage al poeta