dissabte, 25 de maig del 2013

La Plataforma per l’ensenyament públic de Torrent denuncia la cessió de sòl públic

Comença una campanya de recollida de firmes per paralitzar  la cessió de terrenys públics a una empresa privada per a la construcció d’un centre concertat, que la Junta de Govern de l’Ajuntament de Torrent ha iniciat.
La Plataforma basa la seua demanda en tres raons:
1.  És il·legal. Per no haver consultat al Consell Escolar Municipal, Decret Legislatiu de 16 de gener de 1989, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual és aprovat el Text Refós de la Llei de Consells Escolars de la Comunitat Valenciana.
2. És innecessària. Torrent ja té places escolars disponibles a l’ensenyament obligatori. El que necessita és la desaparició dels barracons i la remodelació i adequació dels centres a les necessitats actuals.
3. És un exemple de malgastar els diners públics. Estimem que aquesta cessió suposarà la donació d’un milió d’euros dels torrentins i torrentines a una empresa privada per a que puga fer el seu negoci per un període de 75 anys, a més del que coste la urbanització necessària per a que el terreny adquirisca la condició de solar. Obrirem un nou centre privat i tancarem unitats en els públics.
 Aquesta iniciativa suposa renunciar a l’escola pública de qualitat com l’única que pot garantir la igualtat d’oportunitats entre els ciutadans i les ciutadanes i substituir-la per una escola privada-concertada, on l’escola pública seria merament subsidiària d’aquesta. Darrere d’aquesta proposta es troba igualment la renúncia de la Conselleria a la construcció de nous centres escolars propis. Pensem que és un exemple més del procés de desmantellar tot el que és públic, governant en contra dels ciutadans i causant greus perjudicis sense importar-los el que hauran de pagar les properes generacions.
Aquesta campanya contra la cessió de sòl públic s’ha iniciat hui amb una de les xarrades que organitza la Plataforma per l’ensenyament públic de Torrent dins del cicle “Fem escola”, en aquesta ocasió a càrrec de la mestra i lluitadora per l’escola pública Pilar Tormo, i continuarà el pròxim dimarts 28 de maig a les 18h a l’estació del metro Torrent-Avinguda per arreplegar signatures i informar a la població. Finalment, el dia 6 de juny es realitzarà el lliurament de les signatures a l’Ajuntament de Torrent.
Torrent, 23 de maig

A més, s'ha creat una iniciativa en Change amb aquesta finalitat. Ací teniu l'enllaç: Paralización de la cesión de terrenos publicos para hacer un centro privado en Torrent