divendres, 25 d’octubre del 2013

#24O Torrent

Vora un miler de persones es manifesten a Torrent contra la LOMQE, les retallades i els CIS


La Plataforma en defensa de l'ensenyament públic de l'Horta Sud i la Plataforma per l’ensenyament públic de Torrent valoren molt positivament el seguiment de la vaga en l’ensenyament del 24 d’octubre, convocada per les famílies, l’alumnat, el professorat i els sindicats, així com la manifestació que ha tingut lloc a Torrent en què han participat prop d'un miler de persones.
Ambdues plataformes consideren que cal mostrar un rebuig frontal a la nova llei educativa que el ministre Wert pretén imposar, perquè converteix l'educació en una carrera d'obstacles amb múltiples revàlides, trencant els principis de cohesió social i integració educativa. Es tracta d’una llei que classifica i separa l'alumnat a través d'itineraris selectius i primerencs, que també pretén sotmetre els centres a les exigències del mercat competitiu, classificant-los en rànquings. Una llei que és antidemocràtica i autoritària, en què el Consell escolar queda relegat a funcions merament consultives. A més, fomenta el negoci educatiu i “legalitza” els concerts amb centres que discriminen per raó de sexe.
D’altra banda, les plataformes esmentades s'oposen a la creació de Centres d'Iniciativa Social (CIS), és a dir, a la cessió de sòl públic a empreses privades perquè facen negoci amb l’obertura de centres educatius concertats, com pretén l'Ajuntament de Torrent, mentre continuem tenint barracots a moltes ciutats i estem a l’espera de les obres pendents d’adequació i remodelació de molts centres educatius a la comarca.
Des de la Plataforma de l'Horta Sud i de Torrent també rebutgem les retallades que està patint l’escola pública per culpa de les polítiques dutes a terme des del govern valencià i espanyol. No acceptem cap retallada: ni en les beques de transport i de menjador, ni en les ajudes per a llibres de text. Tampoc acceptem l’augment de ràtio d’alumnat per classe imposat per Wert (de 25 alumnes a 30 en Infantil i Primària i Nivell Avançat de les EOI; de 30 a 36 alumnes en ESO, FP inicial i en Nivell Intermedi de les EOI, i de 35 a 42 en Batxillerat, en el Cicle II de FPA, i en Nivell Bàsic de les EOI), ni la reducció d’unitats ni la supressió de llocs de treball als centres educatius públics.
És per això que ens continuarem mobilitzant per una educació pública, gratuïta, laica, valenciana, democràtica i de qualitat per a totes i tots, contra la LOMQE i les retallades en l’ensenyament públic. Convoquem la comunitat educativa a participar en les properes reunions: l'Horta sud es reunirà el pròxim dimecres 30 d'octubre a les 18h a l'IES de Sedaví.

NO A LA LLEI WERT, NO A LA LOMQE!

NO A LES RETALLADES!