dissabte, 19 d’octubre del 2013

Manifestació el 24 d’octubre a les 12 hores a Torrent

La Plataforma per l’ensenyament públic de Torrent convoca manifestació el 24 d’octubre de matí a Torrent.

La Plataforma per l’ensenyament públic de Torrent dóna suport a la vaga en l’ensenyament del proper dia 24 d’octubre, convocada per les famílies, l’alumnat, el professorat i els sindicats, i anima tota la ciutadania a participar en la manifestació contra la LOMQE i les retallades que tindrà lloc aquest mateix dia a les 12 hores pels carrers de Torrent.

La Plataforma considera que cal mostrar un rebuig frontal a la nova llei educativa que el ministre Wert pretén imposar, perquè convertix l'educació en una carrera d'obstacles amb múltiples revàlides, trencant els principis de cohesió social i integració educativa. Es tracta d’una llei que classifica i separa l'alumnat a través d'itineraris selectius i primerencs, que també pretén sotmetre els centres a les exigències del mercat competitiu, classificant-los en rànquings. Una llei que és antidemocràtica i autoritària, en què el Consell escolar queda relegat a funcions merament consultives. A més, fomenta el negoci educatiu i “legalitza” els concerts amb centres que discriminen per raó de sexe.

D’altra banda, s’afavoreix la creació de Centres d'Iniciativa Social (CIS), la qual cosa suposa la cessió de sòl públic a empreses privades perquè facen negoci amb l’obertura de centres educatius concertats. Ací a Torrent en tenim l'exemple. Mentrestant, continuem tenint barracots a la ciutat, com ara al Centre d’Educació Especial La Encarnació, i a l’espera de les obres pendents d’adequació i remodelació dels centres educatius Lope de Vega, Sant Pasqual, La Encarnación, Serra Perenxisa i Tirant lo Blanc, de la construcció d’un centre públic de formació de persones adultes, adequat a la demanda actual, i de la creació d’un centre integrat específic de Formació Professional a Torrent, que impartisca tant formació reglada com formació ocupacional.

Des de la Plataforma de Torrent també rebutgem les retallades que està patint l’escola pública per culpa de les polítiques dutes a terme des del govern valencià i espanyol. No acceptem cap retallada: ni en les beques de transport i de menjador, ni en les ajudes per a llibres de text. Tampoc acceptem l’augment de ràtio d’alumnat per classe imposat per Wert (de 25 alumnes a 30 en Infantil i Primària i Nivell Avançat de les EOI; de 30 a 36 alumnes en ESO, FP inicial i en Nivell Intermedi de les EOI, i de 35 a 42 en Batxillerat, en el Cicle II de FPA, i en Nivell Bàsic de les EOI), ni la reducció d’unitats ni la supressió de llocs de treball als centres educatius públics.

Per una educació pública, gratuïta, laica, valenciana, democràtica i de qualitat per a totes i tots, el 24 d’octubre participa a la vaga i les mobilitzacions contra la LOMQE i les retallades en l’ensenyament públic!

NO A LA LLEI WERTNO A LA LOMQE!
NO A LES RETALLADES!

Plataforma per l’ensenyament públic de Torrent